OTOMATİK SULAMA MALZEMELERİ

Kontrol üniteleri

Selenoid vana montaj uygulaması




















Otomatik bahçe sulama sistemleri için üretilen piyasada değişik markalarda olan raın bırd,hunter,nelson,garden firmalarına ait kontrol cihazları vardır.Bu malzemeler iç ünite ve dış ünite olarak ayrılırlar, Elektronik malzemeler elektrikli(24volt ac) ve pilli (9volt) olmak üzere iki çeşiti vardır. Ayrıca geniş peyzaj alanlarında decoder ve satellite sistemleri sulama sistemi otomasyonunda kullanılmaktadır.Elektrikli otomasyon sistemlerinde, kontrol cihazı sahadaki solenoid vanalara bir kablo yardımı ile mevcut olan istasyonlara hükmeder ve sistem 24 volt ac akımla çalışır. Pilli sulama otomasyonu ise elektriğin olmadığı durumlarda kullanılır.
      Pilli sistemlerde kablo kullanılmaz yada az miktarda kısa metreler halinde kullanılır. Pilli sulamada (9 volt) otomasyonunun uygulaması kolaydır fakat işleyişi uygulaması zordur.
     Yağmurlu günlerde sulama sisteminin çalışmasına gerek yoktur. Böyle günlerde sulama sisteminin kapatılması genelde unutulur veya kullanıcı evde olmadığı için kapatacak kimse bulunmaz. Sulama sistemlerinde fazla su gideri veya sistemi destekleyen pompa biriminin gereksiz elektrik harcamamasının önüne geçmenin bir yolu da yağmur sensörü yada nem sensörü gibi elektronik devreler kullanmaktır. Bu sensörlerin yağmurun belli bir yağış oranına ulaşması durumunda sulama programını devre dışı bırakarak sistemin boş yere çalışmasını önleyerek harcama maliyetini düşürür.

 

Copyright 2008 All Rights Reserved | SULAMA SİSTEMLERİ BİLGİ PORTALI - Otomatik Sulama Sistemleri ,Peyzaj Sulama sistemi

herşey google><sulama + sulama sistemleri + otomatik sulama sistemleri + damlama sulama sistemleri + yağmurlama sulama sistemi + manuel sulama + rain bird+sapanca